Македонски

Здраво,

Многу би сакал да имаме барем една тема за секој јазик (на тој јазик) тука! Си мислам дека многу од нас сме тука да ги вежбаме јазиците исто така. Кој од вас зборува македонски?

Поздрав!

4 Likes

Ова е многу интересна идеја. Не зборувам македонски, но знам други словенски јазици. Можеби, можам да научам на овој начин. :smile:

4 Likes

Барам материјал за да научам македонски.

1 Like

Браво! Мило ми е што сакаш да го научиш македонскиот јазик. Зборуваш ли слични јазици веќе?

1 Like

Многу е тешко да најдеш материајли за македонски за жал. Ако не ти е проблем, си мислам дека најдобрата идеја за тебе би било да читаш вести на македонски или нешто така. Што користиш сега да твоето учење на македонскиот јазик?

Зборувам добро руски и полски, и малку хрватски. Пред много време учев малку бугарски. Многу ми се допаѓа македонскиот јазик.

54/5000

Hајдов go ова. Изгледа многу интересно: http://macedonianlanguage.org/

Можам да зборувам малку српски и не зборувам бугарски.

1 Like

користам или Bluebird или Google Translator, но тоа не е точно.

Здраво Ричард и други. Прекрасно е да се види дека тука има говорители на македонски јазик. Јас имам пасивно познавање на јазикот (една од предностите што сум Словенка), но како и другите тука, се обидувам да научам да зборувам активно.

Јас обично вежбам со слушање и читање вести на македонски јазик, затоа се согласувам со вашиот предлог до Матијас. Вестите навистина помагаат.

2 Likes

одлично :heart: Јас многу сакам да зборувам на македонски :slight_smile:

2 Likes